“De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek.“

De door Maurits Simonette ontwikkelde ‘Castle Stones’ zijn handgemaakte replica’s van originele stenen uit historische Vlaamse en Franse landhuizen, kastelen en kerken. De uit innovatieve materialen en gemalen marmer geperste tegels zijn door en door gekleurd en hebben een authentieke structuur die overeenkomt met de rustieke charme van toen.

De basis van de Castle Stones is dezelfde als die van de grondstof steen, maar wordt op een hedendaagse nieuwe manier handmatig vervaardigd.

De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking. Castle Stones zijn geschikt voor vochtige ruimtes (spa-ruimtes, badkamers, etc.). Ze zijn ongevoelig voor licht, slijtvast, kennen een hoge belastbaarheid en zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig te reinigen en onderhouden. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek.

De Castle Stones vloeren zijn leverbaar in 10 modellen: Dallen, Dallen Paris, Loft, Bricks, Big Bricks, Oak Bricks, French Bricks, Cobble Stones, Terra Stones en Versailles en elk in elf kleurencombinaties.

Bricks

Oude Engelse en Nederlandse bakstenen

De serie Bricks zijn reproducties van de oude Engelse en Nederlandse bakstenen die in deze vorm niet meer geproduceerd worden. De originele exemplaren, Waaltjes genaamd, zijn het oudste geprefabriceerde bouwelement dat uit kleihoudend leem gevormd en gebrand werd in de kleuren rood en geel. Dankzij onze innovatieve materialen en productiewijze, kunnen wij deze stenen produceren met dezelfde uitstraling in hedendaagse kleuren.

Maten: ca. 4,5 x 12 cm tot 4 x 15 cm

Big Bricks

Oude Engelse en Nederlandse bakstenen

De serie Big Bricks zijn net wat groter in formaat dan de Bricks. Door de onregelmatige structuur van de Big Bricks heeft het een bewegende look. Dit zie je ook terug in de Franse gebouwen van vroeger.

De Big Bricks collectie bestaat uit meer dan 70 verschillende modellen in twee verschillende formaten (ca. 5 x 20 cm tot 6 x 20 cm).

Oak Bricks

De moderne klassieker

Model Oak Bricks is tijdloos en straalt de sfeer van de oude parketvloer uit. Als visgraat gelegd brengt deze vloer diepte en levendigheid in een kamer. Samen met de moderne techniek en gebruiksvriendelijkheid van Castle Stones, mag deze vloer gerekend worden tot een moderne klassieker.

De Oak Bricks collectie bestaat uit 240 verschillende modellen in een standaard formaat.

Maten: ca. 5 x 19 cm

Dallen

Kloosters en kerken uit de Franse Bourgogne

Dallen is een stenenserie met een robuust en authentiek karakter die in wildverband gelegd wordt. De serie wordt door de kunstenaar steeds verder uitgebreid. Hij reist naar Frankrijk en selecteert daar de mooiste originele stenen uit antieke collecties.
De Dallen komen uit monumentale gebouwen, kloosters, kerken en komen oorspronkelijk uit de Franse Bourgogne. Omdat de stenen vroeger niet exact op maat gemaakt werden, bestaat er een enorme verscheidenheid aan maten (meer dan 130 verschillende vormen en maten, welke variëren van ca. 28 x 31 cm tot 90 x 132 cm).

Afbeelding Bekend met Castle Stones?

Bekend met Castle Stones?

Mag ik u meer vertellen over onze exclusieve Castle Stone vloeren? Maak vrijblijvend een afspraak voor de beste keuze van exclusieve vloerafwerking in onze Experience Showroom. Onder andere Dallen, Bricks, Big Bricks en Oak Bricks kunt u in grote oppervlakken bezichtigen.

Afbeelding persoon

Jouke Gardenier